Sök på furuvik.se

Världens Farligaste Djur

Världens Farligaste Djur

Idag finns det ett art på jorden som är mycket farlig och ligger bakom att många andra arter riskerar att bli utrotade. Vilken art kan detta vara?
Arten vi söker är såklart människan, du och jag! Många djur – och växtarter är idag utrotningshotade till följd av människans utbredning. Under dagen tar vi reda på hur vi tillsammans kan skydda jorden och dess biologiska mångfald genom att leva hållbart. För att ge konkreta exempel besöker vi bland annat schimpanser, sumatraorangutanger och svenska lantraser!

För bokning och mer information, kontakta oss på 010-708 70 00 eller zooskolan@furuvik.se

 

Innehåll

Tillsammans med en av våra zoolärare blir er uppgift för dagen att försöka reda ut hur vi skall skydda planeten mot världens farligaste djur – människan!
I takt med att vi människor blir allt fler påverkar vi naturen och dess djurliv på olika vis. Biologisk mångfald är ett ämne som diskuteras allt mer och under dagen tar vi reda på vad som hotar den men framförallt vad vi kan göra för att gynna den. Djurparker spelar en allt viktigare roll i bevarandearbetet och till vår hjälp i diskussionen besöker vi alltifrån gamla svenska lantraser till orangutanger och schimpanser. Alla är de idag utrotningshotade av olika anledningar så som modernt jordbruk, skogsbruk och jakt. Genom att göra medvetna val kan vi alla hjälpas åt att bidra till en hållbar utveckling. Självklart delar vi med oss av våra bästa tips på vad just DU kan göra för att gynna den biologiska mångfalden!

Detta zooskoleprogram är kopplat till följande delar av Centralt Innehåll för Biologi Åk 7-9

  • Människans påverkan på naturen lokalt och globalt. Möjligheter att som konsument och samhällsmedborgare bidra till en hållbar utveckling.
  • Biologisk mångfald och vad som gynnar respektive hotar den. Samhällsdiskussioner om biologisk mångfald, till exempel i samband med skogsbruk och jakt.
  • Aktuella samhällsfrågor som rör biologi.

Priser

För bokning och mer information, kontakta oss på 010-708 70 00 eller zooskolan@furuvik.se

Våra utbildningar

DjurKlur

Expedition Furuvik

Gymnasium

Högskola

Praktisk Undervisning

PrimatSmart

Världens Farligaste Djur