Sök på furuvik.se

PrimatSmart

PrimatSmart

Följ med en zoolärare genom vår magiska värld och träffa våra närmaste släktingar aporna, eller primaterna som de faktiskt heter! 

Primatsmart är ett zooskoleprogram som under två timmar fokuserar på Furuviks primater och deras olika egenskaper. Hur lika är egentligen våra beteenden med primaternas och skall de verkligen äta bananer?

För bokning och mer information, kontakta oss på 010-708 70 00 eller zooskolan@furuvik.se

 

 

 

Innehåll

Här får ni följa med på en tur bland Furuviks primater där vi besöker allt ifrån vår närmaste släkting schimpansen till de primater som befinner sig längst ifrån oss på släkträdet – lemurerna.
Vi pratar om likheter och olikheter mellan människa och djur och funderar över varför de olika primaterna har utvecklats till att se ut och bete sig som de gör. Vissa arter lever i flock medan andra lever ensamma och de äter alltifrån blad till kött. Dessa olika egenskaper är anpassningar till primaternas olika livsmiljöer vilket vi kommer dyka djupare in i.  Mer än hälften av alla primater är idag tyvärr utrotningshotade på grund av oss människor och djurparker arbetar på olika vis för att bevara dem. Detta kommer ni få lära er mer om och självklart delar vi med oss av våra tips på vad just du kan göra för att bidra till en hållbar framtid för människa, djur och natur!

Detta zooskoleprogram är kopplat till följande delar av Centralt Innehåll för Biologi Åk 4-6

  • Människans beroende av och påverkan på naturen och vad detta innebär för en hållbar utveckling. Ekosystemtjänster, till exempel nedbrytning, pollinering och rening av vatten och luft.
  • Livets utveckling och organismers anpassningar till olika livsmiljöer.
  • Hur djur, växter och andra organismer kan identifieras, sorteras och grupperas.

 

Priser

För bokning och mer information, kontakta oss på 010-708 70 00 eller zooskolan@furuvik.se

Våra utbildningar

DjurKlur

Expedition Furuvik

Gymnasium

Högskola

Praktisk Undervisning

PrimatSmart

Världens Farligaste Djur