Sök på furuvik.se

DjurKlur

Om DjurKlur

En spännande och rolig upplevelse för de lite yngre barnen där vi upptäcker Furuviks fantastiska djur samtidigt som vi använder oss av våra sinnen syn, hörsel, känsel och lukt.

DjurKlur är ett interaktivt zooskoleprogram där fokus ligger på att under två timmar lära sig mer om djur och natur genom att komma nära djuren i parken tillsammans med en av våra zoolärare.

För bokning och mer information, kontakta oss på 010-708 70 00 eller zooskolan@furuvik.se

Innehåll

Tillsammans med en av våra zoolärare får ni följa med på en spännande tur i parken där ni lär er mer om djur och natur. Vi pratar om varför många arter idag är utrotningshotade och hur djurparker arbetar för att bevara dem. Genom att titta och känna på skallar och pälsar får ni mer kunskap om våra vilda djur. Detta kan vara allt ifrån deras anpassningar till miljön de lever i till vad de äter. Självklart hälsar vi också på djuren i Furuviksparken! Här ställs ni öga mot öga med magnifika kameler, säger hej till våra närmsta släktingar primaterna och träffar våra gårdsdjur och pratar om hur vi människor skall bemöta djur och visa respekt för dem och naturen.

Detta zooskoleprogram är kopplat till följande delar av Centralt Innehåll för Biologi Åk 1-3

  • Djurs och växters livscykler och anpassningar till olika årstider.
  • Djur och växter i närmiljön och hur de kan sorteras, grupperas och artbestämmas samt namn på några vanligt förekommande arter.
  • Enkla näringskedjor som beskriver samband mellan olika organismer i ekosystem.

Priser

För bokning och mer information, kontakta oss på 010-708 70 00 eller zooskolan@furuvik.se

Våra utbildningar

DjurKlur

Expedition Furuvik

Gymnasium

Högskola

Praktisk Undervisning

PrimatSmart

Världens Farligaste Djur