Tillgänglighet – Furuvik

Sök på furuvik.se

Tillgänglighet

På Furuvik har vi som mål att parken ska vara tillgänglig för alla. Därför pågår det ständigt ett arbete för att underlätta för våra gäster med funktionsvariation.

Parkering

Parken är rullstolsanpassad med asfalterade vägar samt några grusvägar. Vår handikapparkering finns tillgänglig alldeles bredvid huvudentrén.

Entré / Köpa Biljetter

Gäst med funktionsvariation betalar ordinarie entrépris. Ledsagare går in gratis i parken och åker även i attraktionerna gratis. Ta med ett ledsagarbevis som ni visar upp i entrén.

Ledsagare

Ledsagare eller assistent till gäst med fysisk eller dold funktionsvariation har fri entré och bör ha med sig intyg/bevis. Om gäst med funktionsvariation behöver hjälp vid i­ och urstigning ur attraktion erbjuds personliga assistenten/ledsagare att fritt åka med. Fråga gärna på plats vad som gäller för just er så hjälper vi till i den mån vi har möjlighet. Ni kan även kontakta Gästservice i förväg om ni har frågor. Våra parkvärdar finns alltid på plats vid entrén på förmiddagen och möter er.

Åkattraktioner

Gäst med funktionsvariation betalar ordinarie pris för åkattraktioner. Alla våra attraktioner är tillgängliga för personer med funktionsvariation men till vissa attraktioner så som Lilla Bergbanan, Rocket, Kättingflygaren och Tornado kan rullstolar inte köras hela vägen fram till vagnen/sittplatsen. Ledsagare/assistent bör vara behjälplig vid i- och urstigning av attraktionen. Vill du ha mer information om de olika attraktionerna, kontakta vårt Gästservice.

Konsertplatser

Vid konserter på Stora Scen finns ett begränsat antal platser för rullstolar på en plattform där man ser scenen alldeles utmärkt.

Restauranger

Alla våra restauranger är anpassade för rullstolar. Vid Fiskeläget samt Tom Thai är det grusvägar.

Rullstolar

Furuvik har fyra stycken rullstolar som går att låna. Boka dem gärna i Gästservice innan ditt besök, tel 010-708 79 00 eller gastservice@furuvik.se.

WC

Handikapptoaletter finns på följande platser: • Vid entrén vid Äventyrsbadet • Vid Godisboden • Vid Classic café • Vid Cirkusbyggnaden • Inne på Tivoliområdet bredvid Spökjakten • Vid Tyrolertorget • Vid Fiskeläget

Boende

Vi har två tillgänglighetsanpassade rum på Furuvik Havshotell och på en havsstuga på vår havscamping. För att få veta mer ring vår bokning på 010-708 70 00.