Sök på furuvik.se

Frågor och svar

Har du en fråga du inte hittar svar på här? Skriv till oss på vår Facebook-sida!

Vanliga frågor

Vad ingår i entrépriset?

Djurparken och Äventyrsbadet ingår i entrépriset. Vill man åka attraktioner eller Flodfärden får man köpa till kuponger eller åkband.

Vad ska jag göra om jag tappat bort mitt säsongskort?

Om man tappat bort sitt oregistrerade säsongs- eller guldkort och inte har originalkvittot (kvittot man får i entrén eller Ica Maxi) så måste man betala för ett helt nytt säsongskort. Om kortet är registrerat så kan man köpa ett nytt för 150 SEK.

Får man ta med hunden till Furuviksparken?

Kopplade hundar får gärna besöka parken. Vi ber dock våra hundägare att visa hänsyn mot parkens djur och inte ta med hundarna in i tex. regnskogen, lemurlandet eller orangutanghuset. Vi ber även våra hundägare att visa hänsyn mot sitt djur och inte ta med hunden under konsertkvällar. Läs gärna våra föreskrifter här!

Kan man ta ut pengar i parken?

Ja. Du kan ta ut pengar i vår uttagsautomat vid Cirkus samt hos Gästservice, Cirkusrestaurangen, Sydamerika, Regnskogen och i biljettkuren på Tivolit.

Får man cykla i parken?

Nej, varken cyklar, kickbikes, skateboards, inlines eller segways är tillåtet i parken.

Finns det rullstol att låna?

Ja, vi har fyra stycken som går att låna. Boka dem gärna i Gästservice innan ditt besök, tel 010 - 708 7900 eller gastservice@furuvik.se.

Kan man låsa in värdesaker?

Ja, bakom Magasinet finns skåp där våra gäster kan låsa in sina tillhörigheter.

Var äter man?

På Tivolit finns vår Cirkusrestaurang (vällagad snabbmat) eller Fish&Chips (vällagad snabbmat), vid havet i Fiskeläget (enklare rätter), Furuviks Brygga (gourmetrestaurang), Tyroler Torget (grill och fika), Classic Café (fika)

Finns det grillplatser?

Ja, där man går ut mot Äventyrsön och på Lilla Furuskär (uppe vid manfåren). Vid båda platserna finns elgrillar som man tänder själv. Vid Lilla Furuskär finns en vedgrill, vi står för veden men man får tända själv.

Hur gör jag om jag tappat bort något i parken?

Vänd dig till Gästservice. Där hamnar allt upphittat.

Finns det skrindor?

Ja, vi har ett begränsat antal skrindor som vi hyr ut för 40 kr/dag. Att låna våra skrindor är väldigt populärt och de går inte att boka. Det är istället "först till kvarn" som gäller.

Kostar det extra att besöka Regnskogen?

Nej, besök i Regnskogen, bad i Poolen, och besök i Fortet och på Äventyrsön ingår i entrépriset. Flodtur i Sydamerika ingår i åkbandet.

Får jag rabatt i Furuviks systerparker?

Ja! Läs mer om våra rabatterbjudanden här.

Finns det mat för allergiker?

I alla våra restaurangenheter har vi laktos- samt glutenfria alternativ. Det går alltid bra att fråga personalen på plats om det gäller andra allergier.