Halloween – Furuvik

Sök på furuvik.se

Halloween

Rysmys för hela familjen

Ta med hela familjen till ett mysigt och rysligt Furuvik i höst! Den 27 – 28 oktober och 31 oktober – 4 november blir det spännande aktiviteter för alla små och stora som vill njuta av parken i Halloweenskrud. 

Här finns massvis med skrämmande kul att hitta på – Hälsa på den hundra år gamla spökfamiljen som flyttat in i Kaptensgården, gå på spännande sagoläsning i Kruthuset, se spöket Laban på matinébio i Cirkusbyggnaden och få en ansiktsmålning av häxorna som härjar på Stallplan.

Delar av djurparken kommer att vara öppen så att ni kan lära er mer om bland annat schimpanserna, kamelerna och alla våra fäboddjur och se dem på riktigt nära håll. Är ni sugna på pirr i magen kan ni ta en tur i någon av våra många karuseller. Eller varför inte testa lyckan i våra roliga spel på tivolit? Sagoläsning, bio och besök i djurparken ingår i entrépriset. Rysligt välkomna!

 

Aktiviteter i parken

1. Sagoläsning i Kruthuset
Här kan både stora och små öron lyssna på kusliga historier.

2. Matinébio
I Cirkus visas biofilm med Lilla Spöket Laban, världens snällaste spöke!

3. Kamelaktivitet
Följ med våra djurvårdare när de matar och berättar om våra kameler.

4. Fäbodmatning
Följ med våra djurvårdare när de matar och berättar om våra fäboddjur.

5. Regnskogen
Men vad har egentligen hänt här? Det är verkligen spindlar ÖVERALLT! Bland träden kan ni se våra schimpanser, gå in i boaskogen och hälsa på våra mindre apor.

6. Labyrinten
Det är lätt att hitta in men hittar du ut? Utmana dig själv i vår labyrint vid Torvtaket.

7. Häxorna
Traktens häxor har lagom till Halloween bestämt sig för att slå sig ner i Furuviks gamla vagnslider vid Stallplan. Här kan den som vill hälsa på i deras stök och tingel-tangel och få sig en ruskig ansiktsmålning (ansiktsmålningen ingår ej i åkbandet).

8. Spökhuset i Kaptensgården
Vågar du gå in och hälsa på familjen Sjöskum? Den hundra år gamla spökfamiljen bor numera i den förut så ståtliga Kaptensgården. Här finns ingen åldersgräns, men små barn bör gå in med vuxna.

 

Ta Spöktåget till parken!

Mellan 31 oktober och 2 november erbjuder vi i samarbete med Järnvägsmuseet en minst sagt spännande resa hela vägen till parken. Med Spöktåget åker ni i ett rykande ångtåg med gastar ombord! För den som inte gillar varken spöken eller spindelnät finns en lugnare vagn, helt utan skräms, och tåget har en vagn där det går att lasta ombord sin barnvagn. Alla resenärer som vill åka med spöktåget behöver en biljett. Biljetter hittar du i vår webbshop.

 

Här hittar du Spöktågets tidtabell