Sök på furuvik.se

Västlig grå känguru

Macropus fuliginosus

Den västliga grå kängurun återfinns i södra Australien. Arten uppvisar könsdimorfism, vilket betyder att hanarna är synbart mycket större än honorna. Efter födseln stannar ungen i pungen mellan 6–8 månader. Svansens längd varierar men är ungefär en meter och används för att hålla balansen. Arten spenderar upp till 10 timmar per dag på att söka föda och är immun mot ett gift som finns naturligt i många baljväxter i Australien. Kängurur kommunicerar med varandra genom en serie klickande ljud.

Våra djur

Blå påfågel

Hedemorahöna

Nandu