Sök på furuvik.se

Västlig grå känguru

Macropus fuliginosus

Den västliga grå kängurun återfinns i södra Australien. Arten uppvisar könsdimorfism, vilket betyder att hanarna är synbart mycket större än honorna. Efter födseln stannar ungen i pungen mellan 6–8 månader. Svansens längd varierar men är ungefär en meter och används för att hålla balansen. Arten spenderar upp till 10 timmar per dag på att söka föda och är immun mot ett gift som finns naturligt i många baljväxter i Australien. Kängurur kommunicerar med varandra genom en serie klickande ljud.

Våra djur

Alpacka

Bomullshuvudtamarin

Dvärgsilkesapa

Fjällnära ko

Gestrikefår

Gotlandsruss

Gyllenhuvad lejontamarin

Jämtget

Kamel

Linderödssvin

Manfår

Mara

Ringsvanslemur

Röd vari

Rödhalsad vallaby

Schimpans

Shetlandsponny

Sumatraorangutang

Svensk lantrasget

Västlig grå känguru

Vithövdad saki

Vitkindad gibbon