Sök på furuvik.se

Västlig grå känguru

Macropus fuliginosus

Den västliga grå kängurun återfinns i södra Australien. Arten uppvisar könsdimorfism, vilket betyder att hanarna är synbart mycket större än honorna. Efter födseln stannar ungen i pungen mellan 6–8 månader. Svansens längd varierar men är ungefär en meter och används för att hålla balansen. Arten spenderar upp till 10 timmar per dag på att söka föda och är immun mot ett gift som finns naturligt i många baljväxter i Australien. Kängurur kommunicerar med varandra genom en serie klickande ljud.

Våra djur

Alpacka

Argusfisk

Blå påfågel

Blåsfisk

Bomullshuvudtamarin

Bredlipyton

Buenosairestetra

Dumerils boa

Dvärgsilkesapa

Falsk kartsköldpadda

Fjällnära ko

Gestrikefår

Gotlandsruss

Grekisk landsköldpadda

Gyllenhuvad lejontamarin

Hedemorahöna

Jämtget

Kamel

Linderödssvin

Manfår

Mara

Nandu

Noshornsleguan

Pleco

Prydnadssköldpadda

Reeves kärrsköldpadda

Ringsvanslemur

Röd vari

Rödfotad skogssköldpadda

Rödhalsad vallaby

Rosahårig chilespindel

Schimpans

Shetlandsponny

Silverhajmal

Snappsköldpadda

Sprutfisk

Sumatraorangutang

Svensk lantrasget

Västlig grå känguru

Vithövdad saki

Vitkindad gibbon