Sök på furuvik.se

Rödhalsad vallaby

Macropus rufogriseus

Den rödhalsade vallabyn har fått sitt namn av den rödaktiga pälsen den har i nacken och på skuldrorna. Arten återfinns i Australien och Nya Guinea. När ungen föds är den naken och väger knappt ett gram och kryper själv upp i mammas pung där den suger sig fast vid en spene. I pungen fortsätter ungen att utvecklas 5–6 månader innan den lämnar pungen för första gången. En vallabyhona kan ha ett foster i diapaus, vilket betyder att hon har en unge i pungen samtidigt som en äldre unge diar.

Våra djur

Alpacka

Argusfisk

Blå påfågel

Blåsfisk

Bomullshuvudtamarin

Bredlipyton

Buenosairestetra

Dvärgsilkesapa

Falsk kartsköldpadda

Fjällnära ko

Gestrikefår

Glasögonkajman

Gotlandsruss

Gyllenhuvad lejontamarin

Hedemorahöna

Jämtget

Jättetusenfoting från Afrika

Kamel

Karibisk flamingo & Chileflamingo

Linderödssvin

Madagaskarboa

Malaysisk boxsköldpadda

Manfår

Mara

Morisk landsköldpadda

Nandu

Noshornsleguan

Pleco

Prydnadssköldpadda

Reeves kärrsköldpadda

Ringsvanslemur

Röd vari

Rödfotad skogssköldpadda

Rödhalsad vallaby

Rosahårig chilespindel

Schimpans

Shetlandsponny

Silverhajmal

Snappsköldpadda

Sprutfisk

Sumatraorangutang

Svensk lantrasget

Västlig grå känguru

Vithövdad saki

Vitkindad gibbon