Sök på furuvik.se

Nandu

Rhea americana

Hos nandun är det hanen som tar hand om ungarna och han uppvaktar en flock honor med ett dovt tutande läte. Honorna lägger sina ägg i samma rede och hanen ruvar sedan äggen och tar ensam hand om kycklingarna. Nandun kan inte flyga men är däremot helt anpassad till att kunna springa väldigt snabbt. Fåglar som flyger har en välutvecklad bröstmuskulatur då det är där vingarna fäster. Nandun har istället en välutvecklad lårmuskulatur då det är det den behöver för att kunna springa ifrån faror. Vingarna använder nandun för att kunna hjälpa till att ”styra” kroppen vid höga hastigheter. På grund av konkurrensen med tamdjur om betet och sitt aggressiva beteende så har nandun trängts undan till obebodda trakter och reservat och klassas idag som nära hotad.

Våra djur

Alpacka

Argusfisk

Blå påfågel

Blåsfisk

Bomullshuvudtamarin

Bredlipyton

Buenosairestetra

Dvärgsilkesapa

Falsk kartsköldpadda

Fjällnära ko

Gestrikefår

Glasögonkajman

Gotlandsruss

Gyllenhuvad lejontamarin

Hedemorahöna

Jämtget

Kamel

Karibisk flamingo & Chileflamingo

Linderödssvin

Madagaskarboa

Manfår

Mara

Morisk landsköldpadda

Nandu

Noshornsleguan

Pleco

Prydnadssköldpadda

Reeves kärrsköldpadda

Ringsvanslemur

Röd vari

Rödfotad skogssköldpadda

Rödhalsad vallaby

Rosahårig chilespindel

Schimpans

Shetlandsponny

Silverhajmal

Snappsköldpadda

Sprutfisk

Sumatraorangutang

Svensk lantrasget

Västlig grå känguru

Vithövdad saki

Vitkindad gibbon