Sök på furuvik.se

Dvärgsilkesapa

Callitrix pygmea

Dvärgsilkesapan lever vilt i den övre delen av Amazonas inkluderat västra Brasilien, Colombia, Peru, Ecuador och norra Bolivia. Det är den minsta apan inom familjen kloapor och den tillhör de minsta primaterna i världen. Fullvuxna individer väger endast 150 gram och en nyfödd apa väger inte mer än 15 gram. I regel föder honan tvillingar som sedan bärs av hanen och han lämnar endast över dem till honan när de behöver dia. Dvärgsilkesapor är specialiserade på att gnaga hål i barken på vissa träd där de sedan slickar i sig av den söta saven.

Våra djur

Alpacka

Argusfisk

Blå påfågel

Blåsfisk

Bomullshuvudtamarin

Bredlipyton

Buenosairestetra

Dvärgsilkesapa

Falsk kartsköldpadda

Fjällnära ko

Gestrikefår

Glasögonkajman

Gotlandsruss

Gyllenhuvad lejontamarin

Hedemorahöna

Jämtget

Kamel

Karibisk flamingo & Chileflamingo

Linderödssvin

Madagaskarboa

Manfår

Mara

Morisk landsköldpadda

Nandu

Noshornsleguan

Pleco

Prydnadssköldpadda

Reeves kärrsköldpadda

Ringsvanslemur

Röd vari

Rödfotad skogssköldpadda

Rödhalsad vallaby

Rosahårig chilespindel

Schimpans

Shetlandsponny

Silverhajmal

Snappsköldpadda

Sprutfisk

Sumatraorangutang

Svensk lantrasget

Västlig grå känguru

Vithövdad saki

Vitkindad gibbon