För dig med funktionsnedsättning – Furuvik

Sök på furuvik.se

För dig med funktionsnedsättning

På Furuvik har vi som mål att parken ska vara tillgänglig för alla. Därför pågår det ständigt ett arbete för att underlätta för våra gäster med funktionsnedsättning.

Parken är rullstolsanpassad med asfalterade vägar samt några grusvägar. Vår handikapparkering finns tillgänglig alldeles bredvid entrén.

Entré / Köpa Biljetter
Gäst med funktionsnedsättning betalar ordinarie entrépris. Ledsagare går in gratis i parken och åker även i attraktionerna gratis. Ta med ett ledsagarbevis som ni visar upp i entrén.

Ledsagare
Personlig assistent till gäst med funktionsnedsättning har fri entré och bör ha med sig intyg. Om gäst med funktionsnedsättning behöver hjälp vid i­ och urstigning av attraktion erbjuds personliga assistenten att fritt åka med. Alla våra attraktioner är tillgängliga för personer med funktionsnedsättning och vi har personal vid varje attraktion som kan hjälpa till vid lyft om det behövs. Fråga gärna på plats vad som gäller för just er så hjälper vi till i den mån vi har möjlighet. Ni kan även kontakta Gästservice i förväg om ni har frågor. Våra parkvärdar finns alltid på plats vid entrén på förmiddagen och möter Er.

Åkattraktioner
Gäst med funktionsnedsättning betalar ordinarie pris för åkattraktioner. Alla våra attraktioner är tillgängliga för personer med funktionsnedsättning men till vissa attraktioner så som Lilla Bergbanan, Rocket, Kättingflygaren och Disco kan rullstolar inte köras hela vägen fram till vagnen/sittplatsen. 

Konsertplatser
Vid konserter på Stora Scen finns ett begränsat antal platser för rullstolar på en plattform där man ser scenen alldeles utmärkt.

Restauranger
Alla våra restauranger är anpassade för rullstolar. Vid Fiskeläget samt Tom Thai är det grusvägar.

Rullstolar
Furuvik har fyra stycken rullstolar som går att låna. Boka dem gärna i Gästservice innan ditt besök, tel 010-708 7900 eller gastservice@furuvik.se.

WC
Handikapptoaletter finns på följande platser: • Vid entrén vid Äventyrsbadet • Vid Hantverksboden i ”Det var en gång” • Vid Classic café • Vid Cirkusbyggnaden • Inne på Tivoliområdet bredvid Spökhuset • Vid Tyrolertorget • Vid Fiskeläget

Boende
På vår havscamping är en av våra havsstugor tillgänglighetsanpassad. För att få veta mer ring vår bokning på 010-708 70 00.