För dig med funktionsnedsättning

På Furuvik har vi som mål att parken ska vara tillgänglig för alla. Därför pågår det ständigt ett arbete för att underlätta för våra gäster med funktionsnedsättning.

Parken är rullstolsanpassad med asfalterade vägar samt några grusvägar. Vår handikapparkering finns tillgänglig alldeles bredvid entrén.

Entré / Köpa Biljetter

Gäst med funktionsnedsättning betalar ordinarie entrépris. Ledsagare går in gratis i parken och åker även i attraktionerna gratis. Ta med ett ledsagarbevis som ni visar upp i entrén.

Ledsagare

Personlig assistent till gäst med funktionsnedsättning har fri entré och bör ha med sig intyg. Om gäst med funktionsnedsättning behöver hjälp vid i­ och urstigning av attraktion erbjuds personliga assistenten att fritt åka med. Alla attraktioner är tillgängliga för rullstolsburna.

Fråga gärna på plats vad som gäller för just er så hjälper vi till i den mån vi har möjlighet. Ni kan även kontakta Gästservice i förväg om ni har frågor. Våra parkvärdar finns alltid på plats vid entrén på förmiddagen och möter Er.

Åkattraktioner

Gäst med funktionsnedsättning betalar ordinarie pris för åkattraktioner. Alla attraktioner är tillgängliga för rullstolsburna, vi har även personal vid varje attraktion som kan hjälpa till vid lyft om det är nödvändigt.

Konsertplatser

Vid konserter på Stora Scen finns ett begränsat antal platser för rullstolar på en plattform där man ser scenen alldeles utmärkt. 

Restauranger

Alla våra restauranger är anpassade för rullstolar. Vid Fiskeläget samt Tom Thai är det grusvägar.  

Rullstolar

Furuvik har två stycken rullstolar som går att låna. Boka dem gärna i Gästservice innan ditt besök, tel 010 - 708 7900 eller gastservice@furuvik.se.

WC

Handikapptoaletter finns på följande platser:
• Vid entrén vid Äventyrsbadet
• Vid Hantverksboden i ”Det var en gång”
• Vid Classic café
• Vid Cirkusbyggnaden
• Inne på Tivoliområdet bredvid Spökhuset
• Vid Tyrolertorget
• Vid Fiskeläget

webbshoppen

Guld- och säsongskort
- gå före i entrékön!

Boka Boende

Ring för bokning och mer information
010-708 7000

Konserter 2017

Kolla in alla sommarens artister här