Kalender

Furuvik öppnar för säsongen den 20 maj. Håll utkik här för att se vad för spännande som sker under 2017!

 • 11mars

  Rekrytering pågår!

  11 marsFuruvik

  Nu är det dags att söka sommarjobb hos oss i Furuvik. Surfa in på denna länk http://www.parksandresorts.com/Karriar/Lediga-jobb/ och klicka på vår logo för att komma till alla våra lediga säsongstjänster. 

  Läs mer

 • 20maj

  Säsongspremiär

  20 majVälkommen till säsongen 2017!

  Furuvik öppnar igen för säsongen!

  Den 20 maj öppnar vi igen för en makalös säsong i Furuvik.

  Läs mer

 • 20maj

  Markoolio

  20 majStora Scen

  Stora Scen kl. 18.00

  Han är den mångsysslande multitalangen som aldrig träffar fel. Han har levererat hits på stadig basis sedan 1998 och även hunnit med att ta hem en vinst i tv-programmet ”Let’s Dance”. Med humor och befriande självdistans har den här rappande finnen blivit ett med den svenska publiken. Det är med stor glädje vi ser fram emot att höra hits som ”Sommar och sol” och ”Rocka på” när Markoolio öppnar Furuviks konsertsommar lördagen den 20 maj.

  Marko Lehtosalo, eller Markoolio som den svenska publiken känner igen honom som, har en 18 år lång karriär fylld av partydängor, listettor, fotbollslåtar och turnéer. Artistkarriären började på en buss mot Slussen där hans talang blev uppmärksammad av två musikproducenter. Mötet på bussen ledde till superhiten ”Sommar och sol” som också var med på debutalbumet ”Sticker hårt” från 1998. Den hyllade debutsingeln har sedan dess följts upp av hit efter hit. Den rappande multitalangen räds inte en utmaning – något hans karriär som skådespelare, programledare, radiopratare och dansmästare i tv vittnar om. Nu är Markoolio redo att ta sig an nästa utmaning för att som en del av sin nostalgiturné rivstarta Furuviks konsertsommar på Stora Scen.

   

  Läs mer

 • 27maj

  Hov1

  27 majStora Scen

  Stora Scen kl. 20.00

  Sedan genombrottet 2016 har framgångarna bara avlöst varandra och deras största hit ”Kärleksbrev” har spelats över 4 miljoner gånger på Spotify. Den 27 maj kl. 20.00 ställer sig killarna i Hov1 på Furuviks Stora Scen.

  De fick sitt genombrott sommaren 2016 med spelningar på bl.a. Emmabodafestivalen, Storsjöyran och ett bejublat framträdande på Rockbjörnen. Debutsingeln ”Hur kan du säga saker” skrevs redan när de flesta av killarna gick på gymnasiet och följdes upp av ”Kärleksbrev” som hittills har över 4 miljoner spelningar på Spotify. Låten ”Ska vi?” skrevs rakt ur hjärtat utan censur och Hov1:s fjärde singel ”Hjärtslag” gick direkt in på plats 14 på Spotify-topplistan i Sverige.

  Läs mer

 • 3juni

  John Lindberg Trio

  3 juniStora Scen

  Stora Scen kl. 20.00

  Med ena foten i modern rockmusik och den andra i 50-talets rockabillysound har dalatrion etablerat sig som en progressiv och innovativ kraft inom rockabillyn. De spelade senast på Furuviks Stora Scen 2014 och i år är det dags igen. Aktuella med ett nytt album kommer John Lindberg Trio tillbaka till Furuvik för en konsert på Stora Scen den 3 juni kl. 20.00.

  John Lindberg fastnade redan tidigt under ungdomsåren för 50-talets klassiska rockmusik. John Lindberg Trio bildades under gymnasieåren och sju album senare har trion kommit att bli synonyma med den moderna rockabillyn och gör utsålda spelningar runt om i landet. Tre år har passerat sedan det sjunde albumet ”DiG iT!” släpptes, men den 24 mars väntas en ny singel från deras åttonde och kommande album.

  Läs mer

 • 10juni

  Måns Zelmerlöw

  10 juniStora Scen

  Stora Scen kl. 20.00

  Han har vunnit Let’s dance, Melodifestivalen och Eurovision Song Contest, varit programledare för Allsång på Skansen och släppt två album de senaste två åren. Den 10 juni har det blivit dags för Måns Zelmerlöw att kliva ut på Furuviks Stora Scen.

  Sedan starten på sin karriär har Måns Zelmerlöw växt till att bli en av våra mest folkkära artister och programledare. Han har vunnit Let’s Dance, Melodifestivalen och Eurovision Song Contest och varit programledare för Sommarkrysset, Melodifestivalen, Eurovision Song Contest och Allsång på Skansen. Måns spenderade flera år med att även skriva låtar åt andra, men 2015 var han tillbaka i rampljuset igen som artist. Senaste albumet ”Chameleon” från 2016 innehåller bland annat hitlåten ”Fire In The Rain” som streamats över 12 miljoner gånger på Spotify.

  Läs mer

 • 17juni

  Miss Li

  17 juniStora Scen

  Stora Scen kl. 20.00

  En av Sveriges mest färgstarka artister kommer till Furuvik i sommar. Hennes musik har spelats i några av de största amerikanska TV-serierna, hon har blivit utsedd till årets liveartist och legat rekordlånga 240 veckor på Svensktoppen med Lars Winnerbäck-duetten ”Om du lämnar mig nu”. Den 17 juni välkomnar vi Miss Li till Furuviks Stora Scen.

  Miss Li debuterade i november 2006 och gav inom loppet av ett år ut tre storsäljande album samt en "Best of"-skiva med åtta unika spår. Under samma period spelade hon in duetten "Om du lämnar mig nu" med Lars Winnerbäck, som klockade in rekordlånga 240 veckor på Svensktoppen, vann en grammis för Årets Låt och hon blev dessutom utsedd till årets liveartist. Sedan dess har Miss Li haft åtskilliga hits, toppat listor och hörts i några av världens största tv-serier som "Grey´s Anatomy" och "Desperate Housewives". De senaste åren har Miss Li rest världen runt och skrivit musik åt andra, men nu är hon redo för en nystart och i mars släpper hon ett helt nytt album. 

  Läs mer

 • 1juli

  Midnight Oil

  1 juliStora Scen

  Stora Scen kl. 20.00

  De är ett rockband vars musik inte bara får publiken att känna, utan även att tänka. Med ett stort socialt engagemang genom låtar som ”Beds Are Burning” har de tagit världen med storm och nu ger de sig ut på en turné som endast gör ett stopp i Sverige.

  Midnight Oil är rockbandet från Australien vars musik och liveshower inte lämnar någon oberörd. Deras texter reflekterar det engagemang som bandet känner både för miljöfrågor och sociala orättvisor, vilket framgår mer än tydligt från en av deras största hits ”Beds Are Burning”. De har inte turnerat på över 15 år, men 2017 beger de sig ut på deras största turné sedan 90-talet, ”The Great Circle 2017 World Tour”. En turné som bara gör ett stopp i Sverige, nämligen den 1 juli på Furuviks Stora Scen.

   

  Läs mer

 • 7juli

  D-A-D

  7 juliStora Scen

  Stora Scen

  Detta danska rockband har fått publiken att sjunga med i låtar som ”Laugh ’n’ A 1/2” och ”Sleeping My Day Away” i över 25 år. I sommar åker de ut på turné och den 7 juli kl. 20.00 kliver killarna i D-A-D ut på Furuviks Stora Scen.

  Gruppen bildades 1982 under namnet Disneyland After Dark, men ändrade det av upphovsrättsliga skäl efter sitt internationella genombrott 1989. De har gett världen den numera klassiska rocklåten ”Laugh ’n’ A 1/2” och har spelat på stora festivaler som Roskilde och Sweden Rock Festival.

   

  Läs mer

 • 8juli

  Miriam Bryant

  8 juliStora Scen

  Stora Scen kl. 20.00

  Årets göteborgare 2015 har tagit hem två Rockbjörnar och med superhiten ”Black Car” tog hon hem Årets Låt på P3-Guldgalan 2016. I sommar kommer hon äntligen till Furuvik och det är med stor stolthet vi kan presentera Miriam Bryant på Stora Scen lördagen den 8 juli.

  Miriam Bryant är poptalangen från Göteborg vars framgångar bara växer. Hon har levererat träffsäkra texter och magiska liveframträdanden i en rasande takt, något som lett till ett prisregn som inte tycks ha något slut. I februari 2016 skapade hon historia när hon placerade sig på första, andra och tredje plats på Svensktoppen – en bedrift ingen någonsin tidigare lyckats med. Under 2016 var hon dessutom en av Sveriges mest streamade artister och 2017 har inletts minst lika lovande med den senaste singeln ”Everything” som släpptes i januari. Innan sommaren tar fart kommer även den nya singeln ”Rocket” och en EP med två nya spår att släppas. Det är med stor glädje vi välkomnar Miriam Bryant upp på Furuviks Stora Scen.

  Läs mer

 • 14juli

  The Hives

  14 juliStora Scen

  Stora Scen kl. 20.00

  Killarna från Fagersta som tagit världen med storm med låtar som ”Hate To Say I Told You So” och ”Walk Idiot Walk” ställer sig för första gången på Furuviks Stora scen den 14 juli kl. 20.00. 

  The Hives bildades 1993 i Fagersta och har genom sin attityd och musik erövrat rockvärlden. De har uppträtt i de största amerikanska TV-showerna, vunnit Grammis, P3 Guld, Regeringens Musikexportpris och varit förband åt både The Rolling Stones och AC/DC. Just nu sitter bandets sångare Howlin’ Pelle Almqvist inlåst i en radiostudio i Örebro, då han är en av årets programledare för Musikhjälpen.

  Följ The Hives på twitter (@the_hives), Facebook (@hives), Instagram (@thehives) eller youtube (@TheHivesTV).

  Läs mer

 • 24juli

  Brad Paisley

  24 juliStora Scen

  Stora Scen kl. 20.00

  Brad Paisley en av världens främsta countrystjärnor. Han har kammat hem tre Grammy Awards, 14 Country Music Awards och två American Music Awards. 2017 ger han sig ut på en omfattande turné och den 24 juli gör han ett efterlängtat turnéstopp i Furuvik och kl. 20.00 kliver han upp på Stora Scen.

  Brad Paisley är en av världens mest välrenomerade countrysångare, låtskrivare, gitarrister och entertainers, som vunnit tre Grammy Awards, två American Music Awards, 14 Academy of Country Music Awards och 14 Country Music Association Awards (inklusive pris i kategorin Entertainer of the Year). Han har varit medlem i ”the Grand Ole Opry” sedan 2001, ett medlemskap som är bland det mest åtråvärda man kan få som countryartist. Paisley har själv skrivit 20 av sina 23 #1 singlar, från hans första hit “He Didn’t Have To Be” från 1999, till “Perfect Storm” från det hyllade albumet ”Moonshine in the Trunk” som släpptes 2014. På hans senaste singel ”Without A Fight” samarbetar han även med Demi Lovato, och singeln ligger just nu på plats 24 på Billboards country airplay chart. Under 2017 släpps hans elfte studioalbum ”Love and War” och sedan väntar en turné, där han endast gör två stopp i Sverige.

  Läs mer

 • 28juli

  Europe

  28 juliStora Scen

  Stora Scen kl. 20.00

  Det blir inte mycket större än så här när det kommer till svenska rockband. Med turnéer världen över, enorma hits och album som toppat listor i världens alla hörn, är de en svensk musikexport av allra högsta dignitet. I sommar återvänder Europe till Sverige för att endast ge fem konserter, varav en är på Furuviks Stora Scen den 28 juli.

  Steget från att spela covers i replokalen hemma i Upplands Väsby till att spela för utsålda arenor världen över kan tyckas långt. Men det är något som de svenska rockikonerna i Europe har lyckats med. 1986 släppte de sitt tredje album, ”The Final Countdown”, med tillhörande megahit och bandets karriär nådde oanade höjder. Albumet sålde trippelplatina i USA och fick både fans och kritiker över hela världen att hylla det svenska rockbandet, med Joey Tempest som frontman. De tog en paus 1992 men återvände till rockscenen igen 2003 och har efter uppehållet släppt ytterligare fem studioalbum, varav det senaste ”War of Kings” kom 2015. I sommar är Furuvik en av endast fem konsertarenor som bandet valt att spela på. 

  Läs mer

 • 5augusti

  Thomas Di Leva

  5 augustiStora Scen

  Stora Scen kl. 20.00

  Artisten Thomas Di Leva är med 22 album och hundratals TV-framträdanden ständigt lika aktuell och alltid i rörelse. Efter över 30 års turnerande för fullsatta salonger och festivaler känns den en gång så udda fågeln nu som en självklarhet i allas våra hjärtan. 

  För femtiotre år sedan syntes märkliga ljusfenomen på himlen över Gävle, och samma natt föddes Thomas Di Leva i stan. Rymdblomman från Gävle är en av landets mest kända och spektakulära artister genom svensk pophistoria. Vem har inte hört ”Vem ska jag tro på?”, ”Vi har bara varandra”, ”Miraklet” eller någon annan av hans otaliga radiohits och svenska popklassiker genom åren. Den 5 augusti kl. 20.00 är det dags för Thomas Di Leva att kliva ut på Furuviks Stora Scen.

  Läs mer

 • 19augusti

  Magnus Uggla

  19 augustiStora Scen

  Stora Scen kl. 20.00

  När den ena artisten efter den andra lägger mikrofonen på hyllan gör Magnus Uggla precis tvärtom. Han vägrar sluta turnera och den 19 augusti kliver Magnus Uggla ut på Furuviks scen.

  Magnus Uggla debuterade för över fyrtio år sedan med skivan ”Om Bobbo Viking” och sedan dess har hitsen avlöst varandra i en aldrig sinande ström. Få svenska artister har skapat hits, och rubriker, som Magnus Uggla. Sin kaxiga stil trogen kommenterar han sin sommarturné så här:

  – När Kent väljer att begrava sin musik för gott, Jerry Williams säger tack och farväl för minst andra gången, när Lundell har lagt munspelet på hyllan för sjuttielftegången, Swedish House Maffia lägger av för alltid och Avicii vägrar turnera… ja, då väljer jag att oförtröttlig ge mig ut på vägarna igen. Jag ska dö på scenen, säger han med stolthet i blicken. Förhoppningsvis dock inte sommaren 2017.

  Läs mer

Daglig aktivitet

 

11.00–15.00 Ponnyridning *

 

Se och lär medan vi matar djuren

11:45 – Schimpans

12:15 – Lemur

13:00 – Orangutang

14:00 – Känguru

15:00 – Fäbodturen

Samling Fäbodvallen.

 

Äventyrsön
Besök den härliga ön och gå kluriga Wild Track!

 

Flodfärd i Amazonas (ingår i åkband)

 

* Dagligen från 5 juni–13 augusti.

 

 

Känguruvisning

Häng med och titta på våra kängurus varje dag kl.14