Furuvik Havshotell – Furuvik

Sök på furuvik.se

Furuvik Havshotell

De senaste årens satsningar på nya djurarter, stora internationella konserter och nya attraktioner ger resultat och visar på stigande besökssiffror för Furuvik. Nu tas ytterligare ett steg i parkens utveckling, då man till 2018 kommer att inviga ett nytt koncepthotell, där mat, boende, konferens och upplevelser i parken vävs ihop till en ny typ av upplevelse för besökarna. Hotellet kommer att integreras med Furuviks Brygga, vid ett av regionens absolut bästa lägen.

Med över 260 000 besökare 2016 och ett omsättningsrekord, lämnade Furuvik ännu en historisk säsong bakom sig. De senaste årens investeringar har gett resultat och fler och fler besökare upptäcker nöjesparken. 2017 lanserar man den Skandinavienunika berg- och dalbanan Fireball och fler investeringar planeras i parken de kommande åren. Trots satsningar på campingplatser och havsstugor är efterfrågan på boende dock fortfarande stort. Till 2018 görs därför en av de största investeringarna i parkens historia, då Furuvik planerar att bygga ett koncepthotell vid ett av regionens bästa lägen.

Hotellet kommer att byggas ihop med den befintliga byggnad som idag är Furuviks Brygga, där båda dessa byggnader integreras till ett och samma hotellkoncept under namnet Furuvik Havshotell. Temat och inredningen på havshotellet ska bygga på platsens vackra havsläge, samtidigt som man plockar in element från det lekfulla tivolit i parken. Känslan av en gammaldags yacht club ska kombineras med den amerikanska boardwalk-kulturen, där Coney Island varit en stor inspirationskälla.

Havshotellet kommer att innefatta en hotellobby, två konferenslokaler, en frukostmatsal, en restaurangdel samt 28 hotellrum som vardera kommer att kunna inhysa fyra personer. Matkonceptet i restaurangdelen kommer att förändras och anpassas till hotellets verksamhet för att barnfamiljer, konferens- och eventgäster ska få en helhetsupplevelse. I framtiden planerar Furuviksparken att uppföra ytterligare två intilliggande byggnader för att utöka hotellkapaciteten.

– Att kunna erbjuda ett koncept med konferens och övernattning med en av regionens härligaste havsutsikter, i kombination med bra mat och en unik upplevelse i parken känns otroligt spännande. Det kommer definitivt att bidra till regionens besöksutveckling. Jag har varit med och följt Furuviks utveckling ända sedan 2004 och det känns mycket viktigt att vi nu tar detta stora steg, säger Nina Tano, VD på Furuvik.

Hotellet planeras stå klart för sina första gäster när parken öppnar inför säsongen 2018.

Våra boenden

Campingplats med el

Furuvik Gästhamn

Furuvik Havshotell

Havsstuga

Orientexpressen

Stuga

Övriga boenden

Elite Grand Hotel

I en pampig byggnad från 1901 och granne med Gävle tågstation ligger detta vackra hotell. Här erbjuds en unik miljö där storslagen byggkonst möter moderna trender. I hotellet finns relaxavdelning, vacker restaurang och bar.


Scandic Gävle Väst

Hotellet ligger nära naturen, 10 minuter från Gävles stadskärna. Här kan du träna i träningsrummet, koppla av i poolen och bastun eller äta en god middag i restaurangen.


Scandic CH

Ligger i centrala Gävle, endast 2 minuters promenad från järnvägsstationen. Där finns trådlös Internetuppkoppling i 3 mötesrum och i alla gästrum. Du kan varva ned i bastun och relaxavdelningen eller träna i gymmet. Koppla av i restaurangen och baren efter en härlig dag i Furuviksparken.


Clarion Hotel Winn

Hotellet ligger mitt i hjärtat av Gävle, nära till både shopping och kultur.


Älvkarleby Turisthotell

Älvkarleby Turisthotell ligger vackert och naturnära precis där Dalälven mynnar ut i havet några mil söder om Gävle.