Regnskogen

På Furuvik kan du få en riktig djungelupplevelse. Då du stiger in i regnskogen möts du av en fuktig grönska där småaporna rör sig fritt, och du kan även gå in till de lösa boaormarna. 

I regnskogen hittar du också alla Furuviks ormar, trubbnoskrokodiler, sköldpaddor, leguaner, håriga spindlar, fiskar och de söta små dvärgsilkesaporna. Dvärgsilkesaporna är så små för att de ska kunna smyga sig på de insekter som de äter då dessa vilar allra längst ut på trädens minsta grenar. Aporna måste då vara små så att grenarna inte vibrerar, för då skulle insekterna flyga iväg. Dvärgsilkesapan använder sig av många olika läten och en del av dom är så högfrekventa att vi inte kan höra dom.

Ormarna sväljer sina byten hela, och då de ska svälja ett stort byte kan de lossa sin käke från dess fäste och töja ut munnen till dubbla storleken för att få in bytet i munnen.

Världens regnskog täckte en gång i tiden 14 % av jordens yta. Nu täcker den knappt 6 %. Experter uppskattar att den sista regnskogen kommer att avverkas inom 40 års tid. Det uppskattas att det finns åtminstone 3000 frukter i regnskogen. Ungefär 200 av dessa har vi lärt oss använda i västvärlden. Mer än hälften av världens djur- och växtarter återfinns i den tropiska regnskogen. En hektar regnskog kan innehålla 750 arter av träd och 1500 andra växter.

Daglig aktivitet

 

11.00–15.00 Ponnyridning *

 

Se och lär medan vi matar djuren

11:45 – Schimpans

12:15 – Lemur

13:00 – Orangutang

14:00 – Känguru

15:00 – Fäbodturen

Samling Fäbodvallen.

 

Äventyrsön
Besök den härliga ön och gå kluriga Wild Track!

 

Flodfärd i Amazonas (ingår i åkband)

 

* Dagligen från 5 juni–13 augusti.

 

 

Aplunchen

Vi matar våra schimpanser kl. 11.45 varje dag.