Lemurlandet

Här får du riktig närkontakt med våra Ringsvanslemurer. Du promenerar i en av Europas största utomhusanläggningar (5000 m2) för lemurer och har möjlighet att få se de kvicka halvaporna hoppande bland träden nära dig - har du tur kanske en modig, nyfiken lemur landar på din axel. 

  • Ursprung
    Afrika

Ringsvanslemurerna kallas även för kattalemur, när du hör dem förstår du varför. Furuviksparkens lemuranläggning är en del i vår utveckling mot målet – temaparken Apornas Värld. Det finns alltid en djurvårdare med i Lemurlandet som kan berätta mer om våra apvänner från ön Madagaskar.

Visste du att

  • En ung Ringsvanslemur får dia ifrån vilken hona som helst i gruppen som producerar mjölk.
  • Nyfödda ungar har blå ögon, inte lysande gula som dom vuxna.
  • Ringsvanslemuren har många olika läten, bland annat pip, morrning, fnysning, klickande och ylande. När man klappar en tam Ringsvanslemur så spinner den som en katt.

Madagaskar kampanjen
Som medlem i Svenska Djurparksföreningen är vi glada att få delta i European Association of Zoos and Aquaria (EAZA) årliga stödkampanj. 2007 fokuserade vi på arbetat att bevara Madagaskars unika djurliv och fauna.

Största hotet består som vanligt av människans utbredning. På grund av att djurlivet är så speciellt och unikt för Madagaskars medför förstörelse av den ursprungliga fauna att flera arter försvinner. Madagaskars regering arbetar nu hart för att försöka rädda faunan och dess arter från utrotning. 

Furuviksparkens målsättning är att sprida kunskap, information och samla in pengar till detta viktiga projekt.

Daglig aktivitet

 

11.00–15.00 Ponnyridning *

 

Se och lär medan vi matar djuren

11:45 – Schimpans

12:15 – Lemur

13:00 – Orangutang

14:00 – Känguru

15:00 – Fäbodturen

Samling Fäbodvallen.

 

Äventyrsön
Besök den härliga ön och gå kluriga Wild Track!

 

Flodfärd i Amazonas (ingår i åkband)

 

* Dagligen från 5 juni–13 augusti.